Публикувано на: 20.11.2019

Зам.-министър Бойко Пенков: Смисълът на кампанията „Да! За живот!“ е да повишим обществената информираност

Кампанията се развива много успешно, ние очаквахме подобен ефект, но заинтересоваността на гражданите надмина всичките ни очаквания. Интересът към картите е огромен. Всеки ден има въпроси от млади хора, от хора от всякакви възрасти, има огромен интерес и от институции, фирми, които също искат да се включат в раздаването на картите. Искам отново да напомня, че всеки, който желае, може да принтира своя карта и от официалния сайт на кампанията. Във всички областни градове се раздават карти и на места дори вече са на изчерпване, което ни накара да поискаме допълнителен тираж, който се надявам, че ще е готов скоро време, за да стигне до хората. Първоначално допълнително сме заявили около 30 хил. броя Донорски карти, като предвиждаме следващата година да организираме и нови тиражи.
Кампанията е началото на разговора за това свято дело – да помисля, да взема решение и да го споделя с близките си. Това е най-важното, близките да са спокойни и да знаят, че човек е заявил волята си с ясно съзнание, и ако се наложи, да не взимат това трудно решение сами.
Идеята на кампанията е да се научим да говорим със семейството и близките си какво сме решили, как сме взели това решение, и че това е нашата воля. Смисълът на кампанията е да повишим обществената информираност, затова благодаря на нашите медийни партньори и на медиите, които помагат посланията да стигнат до повече хора.