Застъпници

Невяна Владинова

гимнастичка

„Даряването на орган е проява на огромно благородство - спасяваш човешки живот. За огромно съжаление, броят на донорите в България е твърде малък, заради отказите на близките. Смятам, че заедно можем да променим това, говорейки!“

Силвия Лулчева

актриса

"Животът е дар! Можеш да помогнеш!"

Койна Русева

актриса

"Кампанията „Да! За живот!“ е първата важна стъпка към една голяма промяна. Промяната да търсим информация, да говорим смело и открито за донорството. Тази промяна започва от всеки от нас, от разговора вкъщи с любимите хора. Заявеното желание да дарим живот след смъртта показва нашата цивилизационна зрялост и благородство. Нека не забравяме, че утре ние или нашият любим човек може да имаме нужда от трансплантация. Затова, нека говорим сега!"

Петър Стойчев

плувец

"Заставам зад кампанията в подкрепа на донорството и трансплантацията, защото знам, че за хиляди хора това е единственият шанс за спасение, това е техният втори шанс за живот."

Проф. Христо Пимпирев

„Нечий живот зависи от вас! Подкрепете донорството!“

Георги Господинов

писател

“Защото животът не свършва с нас... В подкрепа на Националната кампания за донорството и трансплантацията“

Неда Спасова

актриса

“Тялото е материя, то е преходно. Съзнанието и душата остават вечни. А тяло без душа е просто предмет. Но този "предмет" може да се превърне в спасение за живота на много други. Донорството е благороден акт, който дава втори шанс. Аз подкрепям кампанията "Да! За живот!"

Снежина Петрова

актриса

"Можем ли да проявим човечност, да помогнем на хиляди хора да излязат от болничните стаи, да бъдат сред нас, отново да прегърнат близките си и усмивката да озари лицето им? Аз вярвам, че можем! В името на живота! Казвам ДА!"

Ивайло Захариев

актьор

"Подкрепям кампанията "Да! За живот!", защото вярвам, че всеки има право на шанс! Защото знам, че шансът е бъдеще за много хора! Защото има смисъл да помагаме, когато зависи от нас!"