Публикувано на: 08.10.2021

„Просто кажи ДА! – нека хората разберат, че подкрепяш донорството!“

Европейският ден за органно донорство и трансплантация се провежда с цел повишаване на осведомеността за значението на даряването на органи, тъкани и клетки като начин за подобряване и спасяване на човешки животи.

Под мотото „Просто кажи ДА! – нека хората разберат, че подкрепяш донорството!“ от 11 до 16 октомври продължават мероприятията, свързани с темата „Донорство и трансплантации“, чиято цел е информиране обществото и насърчаване на неговите членове към вземане на информирано решение за органно донорство.

В тази връзка на 11 октомври, от 10.30 часа, в южната част на парковото пространство на Националния дворец на културата, в израз на почит към донорите през 2021 г., ще бъдат засадени рози. Розовата градина в центъра на столицата беше създадена от Министерство на здравеопазването и ИА “Медицински надзор“ през изминалата 2020 г. като символ на признателността и благодарността към донорите и техните семейства. В градината вече са засадени 202 рози, какъвто е броят на донорите у нас от 2005 до 2020 г.

Поканени на събитието са и представители на пациентски организации, трансплантирани и техни близки.