График на разпространение на Донорски карти в София

В София донорски карти ежедневно могат да бъдат получени в централата на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" 76, в Центъра за обучение по първа долекарска помощ на кандидат-шофьори на бул. „Дондуков" 61, както и в пет териториални центрове на Столичната организация, намиращи се в: ж.к. „Стрелбище”, ул. „Златни врата” 15; ж. к. „Люлин”, бл. 711,вх. Б; ж.к. „Надежда” ул. „Болярска” 63; кв. „Редута” ул. „Едисон” 46; ж.к.”Бели брези” бл. 3.
Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават донорски карти и по време на традиционната студентска кръводарителската кампания в университетите – на 12 и 13 ноември в Софийския университет „Климент Охридски”; на 19 ноември в НСА; на 26 ноември – Нов Български университет; на 28 ноември – Биологически факултет и на 3 декември във Факултета по математика и информатика на СУ.
Обособени пунктове ще има и пред Народния театър „Иван Вазов” и НДК, където на 20 и 27 ноември от 14:00 ч. до 18:00 ч. желаещите могат да станат част от Националната кампания „Да! За живот!”. В Деня на християнското семейство – 21 ноември, донорски карти ще бъдат раздавани сутринта пред храмовете "Св. Александър Невски", "Света София" и "Света Неделя", а на 28 ноември от 11:30 ч. до 13:00 ч. и в Медицинския колеж “Йорданка Филаретова”.